مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی، تجاوز به حریم سیلاب و دخل و تصرف و ساخت و ساز در آن از جمله دلایل تشدید مخاطرات سیل در ایران است، بر ضرورت تدوین قانون جامع مدیریت ریسک و بحران سیل در کشور تاکید کرد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به وجود ۱۹ پارک آبخیز در کشور گفت: یکی از اهداف اصلی پارکهای آبخیز کنترل سیل ورودی به شهرها است.
رییس سازمان جنگلها با اشاره به اینکه در ماههای گرم سال آینده حریق در جنگلها و مراتع معضلی جدی خواهد بود، گفت: در این شرایط سازمان جنگلها در زمینه فرهنگسازی، پیشگیری و اطفای حریق با سازمان هلال احمر همکاری خواهد کرد.
رییس سازمان جنگلها گفت: بهطور متوسط سالانه ۲۵ سیل در ایران اتفاق میافتد و با احتساب خسارت هر سیل ۱۰۰ میلیارد تومان، سالانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان از بابت جاری شدن سیل به کشور خسارت وارد میشود.
یک گروه مطالعات جهانی در تحلیل تازهای پیش بینی کرد شمار افرادی که در سراسر دنیا از سیلابهای ویرانگر آسیب خواهند دید تا سال ۲۰۳۰ میلادی دو برابر خواهد شد.
زیست آنلاین: ایالات متحده هر سال میلیارد ها دلار صرف سیستم های شرایط اضطراری می کند، اما به اندازه کافی آمادگی ملی برای فاجعه ها را جدی نگرفته است. این درسی است که در هفته های اخیر از ساکنان نشویل و جونسبورو آموخته شده است.
زیست آنلاین: دانشمندان هشدار داده اند: با افزایش تعداد روزهای بارانی در انگلیس، سرمایه گذاری های بیشتر و برنامه ریزی بهتری برای مقابله با سیل مورد نیاز است.
سازمان زندانها و جنگلها برای «استفاده از پتانسیل زندانیان» تفاهمنامهای امضا کردهاند. زندانیان در استان ایلام به عنوان نیرویکار ارزان برای طرح آبخیزداری بهکار گماشته شدهاند.
سرپرست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: با فرونشست سیل نیاز به اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان دارد تا بتوانیم شرایط اراضی منطقه را تثبیت کنیم.
کشور ایران هم در رده سیل خیز ترین کشورها قرار دارد و هم با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند. از همین رو بسیاری از کارشناسان بر تبدیل تهدید سیل به فرصتی برای مقابله با خشکسالیهای کشور تاکید میکنند.
بارش باران سیلآسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی آغاز شده، استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استانها شده است اما سوال مهم این است که این بارشها نتیجه تغییر اقلیم است؟
زیست آنلاین: سیل و لغزش زمین تعداد زیادی از مردم آفریقای شرقی را کشته و بسیاری را هم آواره کرده است. در همین حال هزاران مایل دورتر و در استرالیا، یک دوره آب و هوایی گرم و خشک منجر به آتش سوزی های گسترده شده است.
زیست آنلاین: سیل اگرچه به عنوان یک بلای طبیعی با پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و زيست محيطی شناخته می شود، دارای آثار و نتايج مثبتی نيز است. اين آثار مثبت شايد به لحاظ تعداد زياد نباشند، اما تاثیر قابل توجهی در بهبود شرايط رفاهی انسان ها دارند.
عیسی کلانتری در جلسه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار که در استانداری خوزستان برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و مردم خوزستان در مقابله با سیل اظهار کرد: مردم خوزستان یکپارچه و با هم تلاش کردند و تلفاتی در این سیل نداشتند. با این وجود خوزستان سابقه قدیمی در بحث سیل دارد.
رئیس سازمان هواشناسی در نشست خبری روز گذشته افزود: تغییر اقلیم موضوعی نیست که بتوانیم منطقهای به آن نگاه کنیم، اگرچه نگاه خرد اقلیم به آن داریم اما معمولاً تغییرات اقلیمی را به صورت زمانی مثلاً ماهانه یا فصلی بررسی میکنیم. ممکن است مثلاً مانند امسال یک سال ترسالی یا بارشهای خوبی داشته باشیم اما دلیل بر خروج کشور از خکشسالی نیست. نه فقط مدلهای ما ...